- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

4 miljoonan ihmisen tutkimus: Statiineista ei hyötyä

Sen lisäksi, että tämä tutkimus osoitti statiinit hyödyttömiksi useimmille ihmisille, se osoitti myös sen, että toistaiseksi ihanteellisena tutkimusmenetelmänä pidetty satunnaistettu kaksoissokko lumekontrolloitu tutkimus on pelkkä farssi. Kaiken kukkuraksi statiineilla on vakavia ja tappavia sivuvaikutuksia, joten on selvää, että nämä lääkkeet ovat hyvin haitallisia, eivätkä tuo juuri kenellekään hyötyjä.

Ruotsissa tehty väestötutkimus paljastaa, ettei massiivisesta statiinien käytöstä ole ollut mitään hyötyä. Vuosien 1998 – 2002 välillä ruotsalaisten statiinien käyttö kolminkertaistui, mutta sydänkohtausten ja niihin kuolleiden määrä pysyi muuttumattomana. Tämä todistaa sen, että lääkefirmojen ja terveysviranomaisten suuri kansan painostus statiinien käyttämiseen perustuu virheelliseen tietoon. Samalla se myös kääntää käsitteen satunnaistetun kaksoissokko lumekontrolloidun kokeen asemasta ihanteellisena tutkimusmenetelmänä päälaelleen.

Toukokuussa Biomed Centralin Journal of Negative Results in Medicinessä julkaistiin tutkimuksen tulokset Ruotsin kuntien terveystiedoista statiinien käytöstä suhteessa sydäninfarkteihin. Biomed Centralin julkaisu on taivaanlahja, sillä siinä julkaistaan tuloksia, jotka eivät täytä odotuksia, mitkä eivät yleensä saa läheskään niin paljon painoarvoa ja julkisuutta kuin odotetut ja suunnitellut tulokset. Vaikka ne eivät olekaan Suuren Lääketeollisuuden toiveiden mukaisia, ovat ne silti aivan yhtä tärkeitä.

Tutkijat eivät epäröi selviä tuloksia julkaistessaan: ”Huolimatta laajasta ja lisääntyneestä statiinien käytöstä ei voitu havaita mitään vaikutusta sydänkohtausten määrään tai niistä johtuviin kuolemiin. Statiinihoitojen lisäksi tulisi tutkia muita tekijöitä, varsinkin keskusteltaessa julkisten resurssien käytöstä.”

Väitteillä statiinien hyödyistä ei ole mitään pohjaa

Vaikka 40 – 79-vuotiaiden ruotsalaisten käyttämien statiinien määrä kolminkertaistui, eivät sydänkohtaukset vähentyneet lainkaan. On valitettavaa, että tutkimuksessa ei tarkasteltu niiden aiheuttamia haittavaikutuksia ollenkaan. Siten olisimme saaneet tietoon, kuinka paljon nämä tunnetusti lihaskipuja ja –tuhoja aiheuttavat lääkkeet olivat aiheuttaneet.

Tutkimuksen tiedot oli koottu Ruotsin 289 kunnasta, joissa oli lähes 4 miljoonaa 40 – 79-vuotiasta, puolet miehiä ja puolet naisia. Yksi kunta jäi pois tilastoista tietojen puuttuessa. Tässä kuvaaja tuloksista:

Sydäninfarktien määrä ja kuolemat Ruotsin 40 – 79-vuotiaiden keskuudessa vuosina 1998 – 2002.

Vasemmalla sydänkohtausten määrä (Incidence) ja kuolleisuus (mortality) / 1000 henkeä

Oikealla statiinien määritelty päivittäisannostelu / 1000 henkeä (DDD)

Satunnaistettu kaksoissokko lumekontrolloitu tutkimus (RDBPC kokeet)

Mitä tämä siis tarkoittaa huippulaadukkaana pidetyn näennäistieteen RDBPC-testien kannalta? Luonnollisesti tämä todistaa ne hyödyttömiksi. Ainakin nykylääketieteen lääketesteissä niiden tulokset on helppo kumota. Kokonaisen väestön tulokset ovat huomattavasti merkityksellisemmät kuin huolella suunnitellun kokeen, varsinkin kun nuo testit on tehnyt tai suunnitellut sama taho, joka tulee hyötymään valmiista tuotteesta.

Haittavaikutukset

Todellisuus on kuitenkin vielä pahempi kuin tämän tutkimuksen tulokset antavat ymmärtää. Statiinien haittavaikutukset voivat olla todella ikäviä, kuten haimatulehdus, lihaskudosvauriot (rabdomyolyysi), hepatiitti, angioödeema (ihon turvotustauti), nokkosihottuma, turvotusta eli pöhöä, kutinaa, hengenahdistusta ja verta virtsassa. Kaikki nämä voivat olla hengenvaarallisia tai oireita hengenvaaralliseksi kehittyvästä tilasta. On siis syytä olettaa statiinien kuuluvan niihin lääkkeisiin, joista on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Tutkimuksissa on jo pitkään ilmennyt haittoja ja vaaroja statiineista, mutta silti nk. asiantuntijat painostavat näiden virheellisten tutkimusten pohjalta aina vain useampia ihmisiä ottamaan statiineja. Onpa menty jopa niin pitkälle, että on esitetty ajatuksia kaikkien vanhusten saamiseksi syömään näitä lääkkeitä tai niiden jakamisesta pikaruokaloissa kuin mausteita.

Tämä kattava ruotsalainen seurantatutkimus osoittaa modernin lääketieteen ytimessä olevan korruption ja tutkimusten luontaiset virheet. Voidaan yksinkertaisesti todeta: Sairauksia ei aiheuta lääkkeiden puute!

Alkuperäinen artikkeli: http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-05-26/statins-provide-no-benefit-study-of-4-million-people/ [1]