- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Hallituksen työryhmä: ”Vihapuheesta rikos, viranomaiset rinnastettava vähemmistöihin”

Suomen hallitus nimitti vuodenvaihteessa työryhmän [1], jonka tehtävä oli selvittää uusia keinoja, joilla ”vihapuheeseen syyllistyneitä” suomalaisia voitaisiin rangaista tapauksissa, joissa nämä eivät ole varsinaisesti rikkoneet lakia. Työryhmän tänään julkaisema raportti vaatii rajuja toimia suomalaisten sananvapautta vastaan.

Työryhmän tärkein johtopäätös oli vähemmän yllättäen, että ”vihapuhe” tulisi kriminalisoida Suomessa. Tavoite on kieltää eliitin suojelemien väestöryhmien kriittinen kommentointi myös silloin, kun kommentteihin ei liity rasistista herjaamista tai esimerkiksi yllyttämistä rikosten suorittamiseen.

Lisäksi työryhmä vaatii, että suojeltavien väestöryhmien listalle lisätään maahanmuuttajien ja homojen rinnalle esimerkiksi virkamiehet, toimittajat ja poliitikot. Tulevaisuudessa suomalaisten etua polkevien byrokraattien ja poliitikkojen tai valehtelevien lehtimiesten kutsuminen esimerkiksi kansanpetturiksi voi olla ”vihapuherikos”, vaikka kritiikin kohdetta ei uhkailtaisikaan väkivallalla eikä hänestä esitettäisi perättömiä väitteitä.

Raportissa ehdotetaan myös, että ”vihapuheesta” ei tulisi tehdä asianomistajarikosta. Sen sijaan syyttäjä voisi aloittaa ”vihapuhujan” vainoamisen, vaikka ”vihapuheen” kohde ei itse edes tahtoisi viedä tapausta oikeuteen. Näin eliitti pyrkii tekemään rikostuomion uhasta mahdollisimman suuren kaikkien suomalaisten ”väärinajattelijoiden” kannalta.

Raportti otti kantaa myös niin sanottuun maalittamiseen, joka tarkoittaa käytännössä kulttuurimarxistien nimen ja valokuvan julkaisemista kriittissävyisissä vaihtoehtomedian uutisissa. Myös ”maalittamisesta” tulisi määritellä hallituksen työryhmän mukaan rikos.

Kun raportin ehdotukset summataan yhteen, ei vaihtoehtomedioilla olisi lain mukaan enää oikeutta kohdistaa kärkevää kritiikkiä tarkasti henkilöityihin poliittisiin vallankäyttäjiin. Sen sijaan toisinajattelijat olisivat edelleen vapaata riistaa valehtelevalle valtamedialle.

Työryhmä vaatii, että uusi hallitus perustaa ”osaamiskeskuksen” vakoilemaan ”vihapuheen tuottajia ja levittäjiä” sekä analysoimaan ilmiötä. Lisäksi raportissa vaaditaan rajuja sanktioita Internet-palveluntarjoajille, jotka eivät sitoudu sensuroimaan ”vihapuheeksi” määriteltyä sisältöä alustoiltaan. Työryhmä tahtoo myös rajoittaa oikeutta anonyymiin kirjoittamiseen verkossa.

Työryhmän koostumus kertoo kaiken oleellisen tulevien lakien sisällöstä: sen puheenjohtaja on arkkipiispa emeritus Kari Mäkinen, joka on aiemmin todennut [2], että ”kristinusko ei anna perusteita sulkea rajoja”

Muihin jäseniin lukeutuu Julkisen sanan neuvoston (JSN) puheenjohtaja Elina Grundström, joka tunnetaan rajuna työpaikkakiusaajana [3] eli aidon vihapuheen tuottajana. Grundströmin alaiset paljastivat viime vuonna, että hän on kohdellut näitä jo vuosien ajan painajaismaisesti. Henkisen väkivallan vuoksi JSN:n väki on tehnyt välillä töitä itkien ja omien sanojensa mukaan ”alituisen pelon” vallassa.

Työryhmään kuuluu myös kansallismielisille tuttu PolPon edustaja, Vihreiden puoluekirjan omistava rikoskomisario Pekka Hätönen. Rikoskomisario nousi otsikoihin aiemmin keväällä, kun hän aloitti valehtelukampanjan [4] Soldiers of Odinin (SoO) pedofiilinmetsästysvideosta. Hätönen yritti viedä pedofiilinmetsästyskampanjalta uskottavuuden valehtelemalla mediassa, että SoO olisi ”perääntynyt” kampanjasta. SoO kiisti väitteen.

”Vihapuhetyöryhmän” kokoonpanosta ovat vastuussa edellisen hallituksen Kokoomuksen sisäministeri Kai Mykkänen, Kokoomuksen oikeusministeri Antti Häkkänen sekä Kokoomuksen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. ”Meidän on edistettävä kaikkien ihmisarvoa ja yhdenvertaisuutta kunnioittavaa keskustelukulttuuria, mikä osaltaan edistää sananvapauden toteutumista,” Mykkänen perusteli hanketta.

Kansallinen Vastarinta

Lähde: Helsingin Sanomat [5]

Alkuperäinen julkaisu: Hallituksen työryhmä: ”Vihapuheesta rikos, viranomaiset rinnastettava vähemmistöihin”. Saatavina: https://www.vastarinta.com/hallituksen-tyoryhma-vihapuheesta-rikos-viranomaiset-rinnastettava-vahemmistoihin/ [6]