- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

20 taloudellisen maailmanpalon merkkiä

Jos olet ennustanut ”kansainvälisen talouskriisin” alkavan jossain vaiheessa, niin nyt on korka aika avata silmät ja katsoa ympärille. Monet eivät välitä siitä, mitä ulkomailla tapahtuu, sillä sitä pidetään arjen kannalta ”epäoleellisena” tietona. Totuus on, että niin Euroopassa, Aasiassa kuin Etelä-Amerikassakin on meneillään äärimmäisen vakava talousvaikeuksien aikakausi, eikä Yhdysvallatkaan voi hyvin.

Ikävä kyllä valtamedia tuntuu olevan kiinnostuneempi Hollywoodin pop-tähtien turhanpäiväisistä tempauksista kuin maailmanmarkkinoita uhkaavasta finanssipainajaisesta. Lyhyen tasaisemman ajanjakson jälkeen maailmantalous on alkanut osoittaa merkkejä myrskystä, joka on pahempi kuin yksikään vuoden 2008 jälkeinen kriisi. Ongelmat eivät rajoitu yksittäisiin valtioihin. Tämä on kansainvälinen ongelma.

Muutaman viime vuoden aikana Yhdysvaltain keskuspankki ja muut kansainväliset keskuspankit ovat luoneet ennennäkemättömän taloudellisen kuplan painamalla uutta valuuttaa estoitta. Suuri osa uudesta rahasta on sijoitettu kansainvälisesti kasvaviin talouksiin. Nyt USA:n keskuspankki on kuitenkin alkanut vähentää setelirahoitusta, minkä investoijat ovat tulkinneet erittäin huonoksi merkiksi. Rahaa vedetään nyt pois kasvavista talouksista kovaa vauhtia, mikä on myrkkyä vakaudelle. Samalla kärjistyvät ongelmat, jotka ovat vaivanneet Eurooppaa ja Aasiaa viime vuodet. Esittelemme 20 taloudellista maailmanpaloa ennustavaa tapausta.

1. Alkuvuodesta Kreikan työttömyysluvut nousivat ennätyslukemiin, 28 prosenttiin.

2. Myös Kreikan nuorisotyöttömyys jatkaa kasvua. Se on jo yli 64 prosenttia!

Kreikassa kansallissosialistinen Kultainen Aamunkoitto -puolue tuo helpotusta köyhtyneen kansan arkeen. [1]
Kreikassa kansallissosialistinen Kultainen Aamunkoitto -puolue tuo helpotusta köyhtyneen kansan arkeen.

3. Italiassa luottotappioiden prosenttiosuus on historiallisen korkea.

4. Italiassa teollisuus taantui jälleen vuodenvaihteessa, ja maan hallitus on romahduspisteessä.

5. Ranskassa työnhakijoiden määrä kasvanut jo lähes 32 kuukautta putkeen ja tällä hetkellä määrä on historiallisen korkea.

6. Ranskassa yhä useampi yritys on joutunut laittamaan lapun luukulle. Kaatuneiden yritysten määrä oli 2013 suurempi kuin yhtenäkään vuonna viime finanssikriisin aikana.

7. Asuntojen hinnat tulevat Espanjassa laskemaan vielä noin 10-15 % laman jatkuessa.

8. Turkissa taloudellinen ja poliittinen kaaos vain pahenee. Hallituksen turvallisuusjoukot joutuvat käyttämään yhä raaempaa voimaa kansalaisia vastaan järjestyksen ylläpitämiseksi.

9. Argentiinassa inflaatio on kivunnut arvioiden mukaan jo yli 40 prosenttiin, ja peso on romahtamaisillaan.

10. Venezuelassa taloudellinen kaaos on johtanut aseistettujen rikollisjärjestöjen vaikutusvallan räjähdysmäiseen kasvuun.

Venezuelan uusi virkavalta. [2]
Venezuelan uusi virkavalta.

11. Kiina aikoo toden teolla lyhentää velkaansa. Tämä tulee synnyttämään deflaatiota ympäri maailmaa. Ambrose Evans-Pritchard kirjoitti hiljattain artikkelin aiheesta (”World asleep as China tightens deflationary vice”):

Kiinan presidentti Xi Jinping on tehnyt valintansa. Arvioituaan kahta vastenmielistä vaihtoehtoa vuoden ajan, hän on valinnut pienemmän pahan.

Vaikuttaa siltä, että Maon-jälkeisen Kiinan vahvin johtaja aikoo puhkaista maan 24 triljoonan dollarin lainakuplan 10-vuotisen kautensa alussa. Hän ei aio enää pitkittää kivuliasta päätöstä.

Tämä voi olla hyväksi Kiinalle, mutta muu maailma ei ole valinnasta iloinnut.

12. Kiinassa suuri hiiliyhtiö on vasta laiminlyönyt velan takaisinmaksun. Tämä on jälleen yksi Kiinan varjopankkisektoria vaivaavan kriisin oire.

13. Japanissa Tokion pörssin Nikkei-indeksi oli helmikuussa pudonnut jo 14 %. Pudotus on suuri etenkin ottaen huomioon, että se tapahtui puolessatoista kuukaudessa.

14. Ukrainan kriisi on myös taloudellinen. Siellä alati paheneva poliittinen ja taloudellinen tilanne on johtanut siihen, että luottoluokitusyhtiö Fitch Ratings on laskenut maan luokitusta B:stä CCC:hen. Tämä on jopa matalampi kuin Kreikassa, ja yhtiö varoittaa Ukrainaa synkästä tulevaisuudesta.

15. Australiassa työttömyysluku on korkeampi kuin yli kymmeneen vuoteen.

16. Intian kasvava talous on suurissa ongelmissa. Maa syyttää Yhdysvaltojen keskuspankkia kriisistään.

17. Yhdysvaltojen keskuspankin toiminta on vaikuttanut myös Thaimaan tilanteeseen. USA:n keskuspankki ostaa yhä vähemmän joukkovelkalainakirjoja. Poliittisesti ja taloudellisesti hyvin haavoittuvat kasvumaat kärsivät varovaisista markkinoista. Thaimaassa sekä talous että politiikka ovat nyt kriisissä.

18. Ghanassa eräs maan arvovaltaisimmista taloustieteilijöistä on ennustanut, että maan talous romahtaa kesäkuuhun mennessä, ellei suuria muutoksia tehdä.

19. Pankkiirien mystiset kuolemat [3] ovat jatkuneet. Alkuvuodesta viisi pankkiiria kuoli kahden viikon aikana.

20. Yhdysvaltojen osakemarkkinat muistuttavat yhä enemmän vuoden 1929 tilannetta.

Vuoden 1929 pörssiromahduksesta ei otettu opiksi. [4]
Vuoden 1929 pörssiromahduksesta ei otettu opiksi.

Tulevaisuus ei näytä juuri nyt valoisalta. On myös tärkeä muistaa, että listalla olevat vaikeudet ovat vasta alkua.

Nämä ovat seuraavan suuren finanssimyrkyn ensimmäisiä merkkejä. 2014 ja 2015 tulevat olemaan maailmantalouden käännekohta. 2015 loppuun mennessä yhteiskunta tulee näyttämään täysin eriltä kuin nyt.

Mitään ongelmista, jotka aiheuttivat viime finanssikriisin, ei ole korjattu. Kansainväliset velkamäärät ovat kasvaneet 30 prosentilla viime kriisistä, ja USA:n megapankit ovat 37 prosenttia suurempia kuin silloin. Myös niiden toiminta on entistä hullumpaa.

Tulemme siis kokemaan toisen ”2008-tyylisen” kriisin, mutta uskon, että tämä tulee olemaan vielä huomattavasti tuskallisempi. Onkin parasta alkaa varautua, sillä kyyti tulee olemaan kylmää.

 

Alkuperäinen artikkeli lähteineen englanniksi The Economic Collapse -verkkosivuilla. [5]