- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Media vähättelee juttua jäihin kiinni jääneistä ilmastotutkijoista

Media vähättelee juttua jäihin kiinni jääneistä ilmastotutkijoista

 

Media uutisoi ahkerasti, miten Etelämantereen kupeessa jäihin jumiin jäänyt australialaisen tutkijaryhmän venäläisalus kohtasi ”runsaasti ahtojäätä”. Joanne Novan [1] mukaan uutisen otsikko olisi hyvin voinut kuulua: ”Alus juuttui ennennäkemättömän paksuun jäähän, joka rikkoo kaikki aiemmat ennätykset ja jollaista Mawsonin aikaan ei koskaan nähty.”

Nova jatkaa uutisoinnin kritisoimista: ”Jos ryhmä olisi törmännyt ohueen jäähän, olisiko sitä kuvailtu vaarallisen ohueksi ja riskiksi pingviineille, muistuttaen meitä ilmastonmuutoksesta? Olisiko se ollut kiistämätön näennäistotuus?”

”Kyseessä ei ole niinkään ABC:n uutisoinnin sanat, vaan se mitä he jättävät kertomatta (ns. valehtelu totuutta laiminlyöden). Otsikoissa olisi voinut kertoa, että ilmaston lämpenemistä tutkiva ryhmä jäi jumiin ennätysjäihin, joita he eivät osanneet ennustaa. Mutta eihän sellaista voi lehteen painaa. Se olisi uskonvastaista.”

”Minkälainen retkikunta siis on kyseessä? Onko alus lastattu turisteilla vain vakavasti otettavilla tutkijoilla? Retkikunnan kolme johtajaa ovat tutkijoita ja heidän lisäksi on 8 muuta aitoa tutkijaa ja 18 filosofian tohtoritutkintoa suorittavaa opiskelijaa. Lisäksi ryhmän taustalla on Australiassa vielä 9 tutkijaa, jotka oletettavasti mallinsivat Etelämantereen oloja ja tietävät ilmeisesti merijäästä paljonkin. Eräs näistä asiantuntijoista on Matthew England, joka edelleen kuvailee vuoden 1990 IPCC-paneelin toivottomia ilmastoennusteita ”erittäin tarkoiksi”. Jos kukaan epäilee, etteikö kyseessä olisi ilmastomuutostutkijoiden ristiretki, kannattaa lukea lisää täältä: Spirit of Mawson – The Science Case [2].”

”AAE (Australian Antarctica Expedition) maalailee sivuillaan kaikki synkät ennusteet tuomionpäivästä ja muistavat vielä mainita tutkivansa valtavaa jäätikköä, joka sulaessaan nostaisi valtamerien pintaa 52 metriä! Missään he eivät kuitenkaan kerro, että ei ole nähtävillä mitään merkkejä siitä, että näin voisi käydä. Sivustolla ei mainita, että Etelämantereen lämpötilat ovat pudonneet viimeisen 30 vuoden aikana ja merijää on laajennut ennätyslukemiin (varmasti ryhmä on nyt sen konkreettisesti huomannut).”

Muita tosiasioita, joita on jätetty kertomatta ovat:

Mielenkiintoista tässä verovaroin maksetussa Valkean Joulun löytöretkessä on sen väitetty tarkoitus tutkia ilmastonmuutoksen vaikutuksia Mawsonin löytöretken ajoista sata vuotta sitten 1911 – 1914. Itse asiassa Mawsonin käydessä Etelämantereella hän pääsi puurunkoisella aluksellaan 50 metrin päähän rantaviivasta. Lähemmäksi rantaa hän ei päässyt, ei jäiden vuoksi vaan matalien vesien takia. Sitä vastoin varta vasten rakennettu, teräsrakenteinen ja jäissä kulkua varten vahvistettu tutkimusalus on juuttunut jäihin 60 kilometrin päähän paikasta, jonne Mawson rantautui.

Milloin ihmiset oikein heräävät tajuamaan, että heille valehdellaan koko ajan ilmastonlämpenemisestä?

Alkuperäinen artikkeli: http://iceagenow.info/2013/12/global-warming-scientists-trapped-ice-media-downplay-story/ [3]