- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

10 tulehduksia ja kipua parantavaa luonnon ravintoainetta

Eräät parhaista tulehduksia parantavista aineista maistuvat ihanilta, mitä ei voi sanoa reseptilääkkeistä. Lisäksi luonnon ruoka-aineet eivät aiheuta inhottavia sivuvaikutuksia, jotka ovat niin tavallisia useimmille särkylääkkeille. Tässä on 10 mahtavaa luonnon ruoka-ainetta parantamaan tulehduksia ja kiputiloja.

  1. Mustikat: Mustikat ovat erinomaisia alentamaan tulehduksia. Ne lisäävät stressi- eli lämpösokkiproteiineja (HSP), jotka vähenevät iän myötä. Stressiproteiinien vähäisyys laukaisee usein tulehdus- tai kipureaktion.
  2. Cayennepipppuri: Kapsaisiinin tulehdusta alentavat ominaisuudet toimivat tehokkaasti tulehdus- ja kiputiloihin.
  3. Selleri ja sellerin siemenet: Selleristä on löydetty yli 20 tulehdusta alentavaa yhdistettä, mukaan lukien flavoneihin kuuluva erittäin tehokas apigeniini. Selleriä voi lisätä keittoihin ja muhennoksiin sekä suolan korvikkeeksi monissa resepteissä.
  4. Kirsikat: Vaikka useimpien ihmisten ensimmäinen vaihtoehto kipuun on aspiriini, on professori Muraleedharan Nair huomannut kirsikkauutteen lievittävän tulehdusta kymmenen kertaa aspiriinia tehokkaammin. Kirsikat ovat ruoka-aineista tehokkaimpia tulehduksen lievittäjiä.
  5. Tumman vihreät vihannekset: Lehtikaalin ja pinaatin kaltaisissa kasviksissa on suuria määriä kalsiumia ja magnesiumia, jotka molemmat auttavat tasapainottamaan elimistön kemiaa, joka lievittää tulehduksia.
  6. Pellavan siemenet ja –öljy: Pellavan siemenissä on paljon luonnonöljyjä, jotka muuntuvat elimistössä tulehdusta lievittäviksi hormonin kaltaisiksi yhdisteiksi. Pellavan siemeniä voi lisätä mm. leivonnaisten päälle, salaatteihin ja pirtelöihin. Pellavan kuitu vähentää nälän tunnetta ja auttaa laihduttamaan. Pellavaöljy on herkkä lämmön, valon ja hapen vaikutuksille.
  7. Inkivääri: Tri Srivastava Tanskan Odensen yliopistosta havaitsi inkiväärin olevan ylivoimainen tulehdusten lievittämisessä tulehduskipulääkkeisiin (parasetamoli ja ibuprofeeni) verrattuna. Inkivääritee voi ehkäistä myös syöpää.
  8. Vadelmat, karhunvatukat ja mansikat: Näillä marjoilla on hyvin samanlaisia tulehduksia lievittäviä ominaisuuksia kuin kirsikoilla.
  9. Maustekurkuma: Tämä usein curry-maustesekoituksissa käytetty intialainen mauste lievittää kipua ja tulehduksia samoilla mekanismeilla kuin syklo-oksigenaasin estäjät (tulehduslääkkeet), mutta ilman haittavaikutuksia. Maustekurkuma on yksi vanhimmista ja voimakkaimmista luonnon yrteistä, jolla on lukemattomia terveysvaikutuksia, kuten immuniteetin tehostaminen, ruoansulatuksen parantaminen, ihon ja nivelten terveyden edistäminen monien muiden hyötyjen lisäksi.
  10. Saksanpähkinät: Kuten pellavan siemenet, myös raa’at suolaamattomat saksanpähkinät sisältävät runsaasti omega 3-rasvahappoja, jotka auttavat alentamaan tulehduksia ja lievittämään kipuja. Saksanpähkinät ovat tutkimusten mukaan monipuolisuudessaan parasta sydämen ja verisuonten terveyttä edistävää superruokaa.

Alkuperäinen artikkeli: http://preventdisease.com/news/12/082712_Natural-Healing-Remedies-10-Foods-That-Fight-Inflammation-And-Pain.shtml [1]