Valkaistu sokeri yhteydessä mielisairauksiin

British Journal of Psychiatry lehdessä julkaistu monikulttuurinen tutkimus osoittaa vahvan yhteyden valkaistun sokerin ja mielisairauksien välillä.Tutkijat havaitsivat, että jalostetun sokerin ja maitotuotteiden suuri kulutus olivat ennuste skitsofrenian ja masennuksen korkeasta esiintymistiheydestä kansojen keskuudessa. Tulokset tukevat entisestään aiempia tutkimuksia, joissa on niin ikään näkyvissä selvä korrelaatio ruokavalion ja mielenterveyden välillä.

Tutkimuksessa selvisi myös, että kokojyvätuotteiden ja tärkkelyspitoisten juuresten kulutus oli yhteydessä  alempaan skitsofrenian ja masennuksen esiintyvyyteen. Huomattavaa on, että ruokavalion vaikutusta mielisairauksiin ei huomattu terveellisten hiilihydraattien kohdalla, vaan tulokset näkyivät selvästi vain valkaistun sokerin kulutusta tarkastellessa.

Valkaistu sokeri aiheuttaa kohonneen tulehdustilan kehossa. Säännöllinen sokerin kulutus voi johtaa krooniseen tulehdukseen, mikä taas voi häiritä immuunisysteemin toimintaa. Krooninen tulehdus on yhdistetty muun muassa joihinkin syöpiin, diabetekseen ja sydäntauteihin. 

http://www.naturalnews.com/032689_sugar_mental_illness.html

7 kommenttia

  1. Viljat käyttäytyvät elimistössä kuten sokeri, myös kokojyväviljat. Muutoin ihan hyvä artikkeli.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Miten niin ”kuten sokeri” ?
      Fineli-tietokannasta näkyy että 100 grammaa kohti:

      -Sokerissa proteiinia 0, vitamiineja 0, hivenaineita liki 0 (poikkeuksena mm. kalium 2 mg, jogi 5 ug)

      -Täysjyväruisjauhossa taas proteiinia 8,8 %, A-vitamiinia 0,5 ug, E-vitamiinia 1 mg, K-vitamiinia 5,9, ug,folaattia 72 ug, karotenoideja 219,7 ug. Hivenainepitoinen: kaliumia 500 mg, magnesiumia 114 mg, kalsiumia 30 mg, fosforia 356 mg, rautaa 4,9 mg, sinkkiä 3.3 mg, jodia 5 ug, seleeniä 2.8 ug, elimistölle välttämätöntä tryptofaania 110 mg.

      http://www.fineli.fi/food.php?foodid=100&lang=fi

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. Sokerin haitallinen vaikutus aivoihin perustuu juuri sen aiheuttamaan tulehdustilaan kehossa sekä siihen, että sokeri palaessaan kuluttaa ravinteita kuten tärkeitä B-vitamiineja kehosta. Viljan gluteiinin sekä maidon kaseiinin on myös todettu pahentavan skitsofrenian oireita. Kokeita tehtiin aikoinaan Yhdysvalloissa mielisairaalassa, jolloin potilaiden ruokavaliosta poistettiin kaikki gluteiinia ja kaseiinia sisältävä ravinto. Kokeen seurauksena potilaiden vointi parani huomattavasti. Tänä päivänä hoidossa ravinnolle ei kuitenkaan anneta mitään huomiota. Potilaat pumpataan vain lääkkeitä täyteen ja lääketehtaat rikastuvat.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
  3. Hoh..hoijaa..vai että maitotuotteetkin? Ne, kuten sokerikin, on tärkeää ihmisen hyvinvoinnille. Oli se sitten valkaistua tai ei.
    Taas on esimerkki tutkimuksesta, jolle ei paljoa painoarvoa anna.
    Näyttäisi olevan selvästi tilattu tutkimus.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Epätieteellisesti on todettu myös ovesta kulkemisen vaikutus mielenterveyteen. Kaikki mielenterveysongelmista kärsivät ovat kulkeneet joskus ovista. Sokeri ja mielenterveys. Hei haloo.. joopa joo..

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
  4. ”Hoh..hoijaa..vai että maitotuotteetkin?”
    No ehkä kannattaisi vaikka googlata A1 casein ja A2 casein. A1 kaseiini estää antioksidanttien ja vitamiinien imeytymisen kehoon. Aiheuttaa 1 typpin diabetesta, azlhaimeria ja skitsofreniaa. Mutta pidä pää puskassa ja juo vihreää teetä maidolla, kun tuskin sua kiinnostaa että saatko niitä teen hyötyjä vai et.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
  5. Joopa joo, aspartaami- ja margariinikauppias on taas teettäny humpuukitutkimuksen pöyröönpilleri kauppiaan kanssa ettei vain luonnollisia tuotteita kukaan söisi vaan vetäisi napaansa TuHoLaisen suosittamia kevytlevitteitä ja muuta keinotekoista teollista roskaa. Rasvainen maito, mieluiten tilalta hankittu lypsetty maito on parasta. Kurri eli kevytmaito on erinomaista tiilikattomaalia juuri kaseininsa vuoksi ja kun siihen lisää rautavitrilliä ja sementtikalkkia. Pinta kestää isältä pojalle ja pojanapojan pojalle.

    Plusääni(0)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat